.

.
.

4 Nisan 2021 Pazar

World Governance: Do We Need It, Is It Possible, What Could It (All) Mean?

 


Küreselleşme çağında ve bugün karşı karşıya olduğumuz dünyada artan karşılıklı bağımlılık çağında, sormamız gereken bir soru var:

Barışı sigortalayabilecek ve dünya çapında refahı kolaylaştırabilecek bir dünya hükümetine ihtiyaç var mı? Adil ve verimli bir şekilde olabilir mi? Bu kitabın yirmi bölümünde, yaşayan en önde gelen filozoflardan bazıları bu soruyu kışkırtıcı ve ilgi çekici bir şekilde ele alıyorlar.

Makaleler, yalnızca geniş teorik alanı değil, aynı zamanda bu en güncel ve acil bir konuya düşündürücü bir yaklaşımda sağlıyor. Farklı yazarlar tarafından çok çeşitli perspektifler temsil edilmektedir.

Yazarlar Hakkında:

Yazarlar arasında Richard Falk, Michael Walzer, Thomas Pogge, Larry May, Alfred Rubin, Stanley Hoffman, Jan Narveson, Virginia Held, Pauline Kleingeld ve Luis Cabrera yer alıyor.

Jovan Babic, Belgrad Üniversitesi’nde Etik Profesörü ve Portland Eyalet Üniversitesi’nde Misafir Profesördür. Petar Bojanic, Etik, Hukuk ve Uygulamalı Felsefe Merkezi’nde ( CELAP ) ve Felsefe ve Sosyal Teori Enstitüsünde ( Belgrad ) Kıdemli Araştırma Görevlisidir.  

 

Basım Tarihi : 2019

Yayıncı           : Cambridge Scholars

Sayfa Sayısı   : 375

 

( 3 Nisan 2021 Kadıköy Düşünce   Platformu 1312. Toplantısında, Mustafa Özcan'ın tanıttığı haftanın kitap önerisidir.)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder