.

.
.

22 Mart 2016 Salı

Unwrapping the Sacred Bundle: Reflections on the Disciplining of Anthropology (Mustafa Özcan, 22 Mart 2016)




Unwrapping the Sacred Bundle: Reflections on the Disciplining of Anthropology, Daniel A. Segal and Sylvia J. Yanagisako (Eds.)


Kitap, kültürel, biyolojik, linguistik ve arkeolojik diye parçalı olan Amerikan Antropolojisi'ni kritize ederek disiplinin bu şekilde ele alınışına karşı çıkıp, bu alanların multidisipliner tarzda birleşik şekilde "Four Fields Holism" diye adlandırılarak öne sürülmüş görüş şeklinde içeriklerinde "bileşik" olması gerektiğini savunmaktadır. 

İlk kez 2005 yılında  Amerikan Antropoloji dergisindeki bir makalede Daniel A. Segal, Sylvia J. Yanagisako, James Clifford, Ian Hodder, Rena Lederman ve Michael Silverstein tarafından söz konusu edilen görüş, Segal ve Yanagisako tarafından kitaplaştırılmıştır. 

Biyokültürel sentez diye genel  bütünsel bir kalıp esasında ileri sürülen bu görüşün holistik bilimsel yaklaşımın sosyal disiplerin ortak bir alanı oluşturması için elzem olan sinerjik müfredat ortaklığını tanımlamakta olduğu ciheti ile KDP Kitap Bloğu'nda tanıtımı uygun görülmüştür.

Mustafa Özcan (22 Mart 2016)
________________________________________________

(*) http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jhbs.20307/abstract


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder